Foredrag med Rose Marie Tillisch om Jytte Rex

Fortællinger om poesi og drømme på GrafikGalleriet

GrafikGalleriet inviterer til berigende foredrag med forfatter og cand. theol. Rose Marie Tillisch.

Med udgangspunkt i den aktuelle udstilling af grafiske værker af Jytte Rex på GrafikGalleriet fører Rose Marie Tillisch os med kyndig hånd ind i kunstnerens poetiske og drømmende univers.

Jytte Rex arbejder med blandingsformer som tekst på malerier, maling på fotografier, bogcollager og film, Hendes værker fanger virkeligheden i et krydsfelt mellem fortid og nutid, mellem indre og ydre erfaring og mellem det unikt personlige og det mere almene – mellem fortælling og billeddigt.

Netop fortællingen optager Rose Marie Tillisch “For mange år siden gik det op for mig at de fortællinger jeg hørte, forvandlede mit liv. Nogle handler om mennesker der har levet, som har haft betydning for det liv vi lever nu. Andre fortællinger handler mere om de indre forvandlinger vi oplever mens vi lever, men som ikke er håndgribelige. Derfor fortæller vi om dem i myter og eventyr. De berører vores hjerter, bevæger. Jeg tror vi har brug for begge slags fortællinger. De virkelige og de fantastiske.” siger hun.

Rose Marie Tillisch fortæller med stor indsigt, idet hun og Jytte Rex gennem årene har arbejdet tæt sammen i en række projekter. Rose Marie Tillisch medvirkede i Jytte Rex dokumentarfilm “ Den erindrende” bygget over tre noveller af Borges. Jytte Rex har blandt andet illustreret bogen “Viriditas – tre eventyr om tro” af Rose Marie Tillisch.

Rose Marie Tillisch virker som præst i Strandmarkskirken i Hvidovre. Driver foredragsvirksomhed og er forfatter til en række bøger: bl.a. “At slå rødder i solen – tekster om og af Hildegard af Bingen”, “Viriditas – tre eventyr om tro”, “Veje og vildveje” og “At forvente det uventede”.

Foredraget “Drømmelag” kan høres Torsdag den 17. august kl. 19.00. på GrafikGalleriet, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved. Entré 50,00 kr . Gratis adgang for medlemmer af venneforeningen “Grafiske Venner“.

Kontakt:
Jan Kiowsky
Grafisk Værksted / GrafikGalleriet
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
4700 Næstved
tlf. 61109741
mail: kunjan@stofanet.dk